Посібник з ретифікації спирту за допомогою лабораторного обладнання
В абсолютно доступній формі викладається класична теорія тепломасообмінного процесу, який є основою отримання спирту.
У цьому посібнику викладена теорія та практика отримання етилового спирту-ректифікату.
Наведено конструкцію типової лабораторної колони ректифікації періодичної дії і дано пояснення для правильної і усвідомленої роботи на цьому пристрої.
Керівництво допоможе закоренілим самогонникам переосмислити ставлення до процесу приготування свого «продукту», і, нарешті, зробити в домашніх умовах саме ту саму, справжню горілку (змішавши 200мл свого високоякісного 96% спирту з 300мл джерельної води), яку так цінують за кордоном нашої Батьківщини.
Книга може бути корисна студентам вузів як додатковий матеріал до лабораторного практикуму з ректифікації та всім допитливим та дбайливим господарям, які ставлять перед собою завдання комплексної та безвідходної переробки сільськогосподарської сировини та самостійного приготування спирту-ректифікату для власного господарства.
Всім добре відомо, що етиловий спирт знаходить широке застосування в домашньому господарстві не тільки як харчовий продукт, що використовується для приготування напоїв та як консервуючий засіб у заготівлі плодів, ягід та соків. Він незамінний і при приготуванні лікарських настоянок є хорошим засобом, що стимулює кровообіг, і тому застосовується як ефективний засіб для компресів і розтирань.
Отримання спирту в домашньому господарстві завжди було пов'язано з двома основними проблемами: юридичною (заборона самогоноваріння) та технічною (відсутність простого, дешевого та надійного обладнання).