Самогон та горілки домашнього приготування: Технологія приготування самогону
Самогон відомий з незапам'ятних часів, і багато хто вважає, що його виготовлення не вимагає особливих знань. Тим часом самогоноваріння
процес досить складний, якщо, звичайно, ви хочете отримати якісний, приємний на смак та запах міцний напій.
У цій книзі ви знайдете і технологію приготування самогону та горілок у домашніх умовах, і конструкції відповідних апаратів, і велику кількість рецептів, що задовольняють найвибагливіший смак шанувальників нашого національного напою.
ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ САМОГОНУ
Початкова сировина.
Як правило, основним критерієм при виборі сировини є його доступність, тобто мінімізація витрат на його придбання. Тому часто як сировину використовують цукор, але при цьому слід пам'ятати, що цукор не тільки цінний, а й дефіцитний поживний продукт, тоді як залежно від географічного розташування регіону більш доступними можуть бути інші види сировини: крохмаль, різне зерно , цукрові буряки, картопля та ін.
Для порівняння при виборі вихідної сировини наводимо таблицю виходу спирту та горілки із 1 кг різних видів сировини.